Västerbottensmuffins

Serverar: 25 portioner

Västerbottensmuffins

Ingredienser

  • 1 påse torrjäst
  • 2 dl vatten (40-45 grader)
  • 200 g rumstempererat smör
  • 4 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 6 st ägg
  • 2,5 liter fint riven Västerbottenost, ca 1,5 kg eller annan lagrad ost
  • 1 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda allt utom vatten och ost. Tillsätt sedan vatten lite åt gången och till sist osten. Överarbeta inte degen, den skall vara klibbig. Portionera degen i amerikanska muffinsformar, låt jäsa i minst 90 min. Grädda i 170 grader, ca 20 minuter eller tills muffinsarna är gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben