Västerbottensoppa

Serverar: 4 portioner

Lättlagad och god. Tag gärna extra ost så blir den ännu godare. Passar utmärkt som förrätt.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/4 l buljong (tärning)
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven Västerbottenost
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken och fräs den i fettet. Rör ner mjöl och späd med buljong. Låt soppan sjuda i ca 5 minuter. Vispa under tiden ihop äggula, ost och grädde. Vispa sedan ner röran i soppan och värm upp, men låt inte soppan koka. Smaka eventuellt av med salt och peppar och severa med salta kex eller grisini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben