Västerbottensoppa

Serverar: 4 portioner

Har gjort succé varje gång jag serverat den.

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 krm kummin
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Ca 150 g västerbottenost
  • 10 rädisor
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk finhackad gräslök eller purjolök
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och mjölk med buljongtärningarna. Blanda samman smör och mjöl. Vispa ner i buljongen.
    2. Skär osten och rädisorna i små tärningar. Vispa grädden.
    3. Tillsätt grädden i den heta buljongen så att soppan blir fluffig. Lägg i kummin, ost- och rädistärningar. Finhacka gräslöken eller purjolöken och strö över.
    4. Servera soppan med brödkrutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LillSnuttan 11 maj 2009

    Jätte gott! Kan jag verkligen rekommendera :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben