Västerbottensost-cheesecake med vinbärstopping

Kan bli en sensation på buffébordet eller som förrätt.

Ingredienser

  • Botten
  • 8 skivor grovt bröd
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 300 g riven Västerbottensost
  • Salt
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl lättsötad vinbärssaft
  • Instruktioner

    1. Fodra en 1,5 liters brödform med plastfolie.
    2. Mixa bröd och smör, tryck ut i formen till en jämn botten. Ställ in i kylen.
    3. Koka upp grädde, chilipulver och peppar, dra kastrullen från plattan. Vispa ner osten tills den smält helt och låt svalna. Smaka av med salt och häll i formen. Låt stelna över natten.
    4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter, krama ur och smält med 1 dl saft. Rör ner resterande saft och häll gelén över ostkakan.
    5. Låt stelna i kyl. Skär i små bitar, doppa kniven i varmt vatten mellan snitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben