Västerbottensostcheescake med vinbärstopping

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda aptitretare och perfekt till kalaset eller studentfesten

Ingredienser

  • Botten
  • 8 skivor grovt bröd
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 300 g riven västerbottensost
  • Salt
  • 3 gelantinblad
  • 2 dl vinbärssaft
  • Instruktioner

    1. Fodra en 1,5 l brödform med plastfolie. Mixa bröd och smör och tryck ut i formen til en jämn botten. Ställ in i kylen.
    2. Koka upp grädde, chilipulver och peppra, dra av kastrullen från plattan. Vispa ner osten tills den smält helt och låt svalna. Smaka av med salt och häll i formen. Låt stelna över natten.
    3. Lägg gelantinbladen i kallt vatten 5 min och krama ur och smält med 1 dl saft. Rör ner resterande saft och häll gelén över ostkakan. Låt stelna i kylen.
    4. Skär i små bitar, doppa kniven i varmt vatten mellan snitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 16 juni 2011

    Fin, men väldigt skarp i smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben