Västkustgratäng

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g renskuren spättfilé eller annan plattfisk
  • 1 tsk salt
  • 200 g lättkokta sparrisstänglar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 125 g räkost på tub
  • 2 msk finklippt dill
  • 1 klick smör eller margarin till formen
  • Garnering
  • 100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
  • citronskivor
  • Instruktioner

    Bred ut fisken och salta lätt. Lägg en sparris på varje filé och rulla ihop med skinnsidan (utan skinn) inåt. Vispa ihop en sås av grädde, råkost och dill och häll den över fisken. Gratinera i 225 grader 20-25 minuter beroende på hur tjocka fiskrullarna är. Garnera med kräftstjärtar och citron, servera med pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mistys 2 augusti 2009

    Detta är en supergod festrätt. Även dom som normalt är skeptiska till fisk gillar den. Jag har gjort den i många år och många har tjatat sig till receptet. Fast jag brukar använda lax istället. Pressad potatis är ett måste :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben