Västkustsallad

Serverar: 4 portioner

Här tar du det bästa av vad havet kan bjuda - hummer, krabba, musslor och räkor - och blandar allt med krispig sallad och fräscha grönsaker. Salladen är särskilt läcker som entré eller supérätt.

Ingredienser

  • 150 g isbergssallad
  • 3 tomater
  • 200 g färska champinjoner
  • 300 g skalade räkor, ca 500 g oskalade
  • 200 g krabba eller 150 g hummer
  • 150 g musslor i vatten
  • 300 g sparrisstänger
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • Vinägrettsås
  • 1 msk vinäger
  • 1 krm salt
  • Vitpeppar
  • 3 msk olja
  • 1-3 msk vatten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Majonnässås
  • ½-1 dl majonnäs
  • ½ dl vatten eller filmjölk
  • Ev salt
  • Vitpeppar
  • 1-3 msk vatten
  • 1 dl hackad dill
  • Gräddfilssås
  • 1-1½ dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 1-2 tsk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka salladen. Lägg den på ett stort fat eller i en skål. Skölj och skiva tomaterna och champinjonerna.
    2. Tina och rensa de djupfrysta skaldjuren, häll bort spadet på de konserverade och skär dem ev i mindre bitar. Låt sparrisen rinna av. Skär citronen i klyftor, samt hacka dillen.
    3. Lägg upp alltsammans över salladen, dekorera med dill och citron.
    4. Blanda samman alla ingredienser till såserna. Servera dem i tre olika skålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben