Här tar du det bästa av vad havet kan bjuda - hummer, krabba, musslor och räkor - och blandar allt med krispig sallad och fräscha grönsaker. Salladen är särskilt läcker som entré eller supérätt.
Ingredienser
150 g isbergssallad
3 tomater
200 g färska champinjoner
300 g skalade räkor, ca 500 g oskalade
200 g krabba eller 150 g hummer
150 g musslor i vatten
300 g sparrisstänger
1 citron
1 knippe dill
Vinägrettsås
1 msk vinäger
1 krm salt
Vitpeppar
3 msk olja
1-3 msk vatten
1 pressad vitlöksklyfta
Majonnässås
½-1 dl majonnäs
½ dl vatten eller filmjölk
Ev salt
Vitpeppar
1-3 msk vatten
1 dl hackad dill
Gräddfilssås
1-1½ dl gräddfil
1 msk majonnäs
1-2 tsk riven pepparrot
Instruktioner
- Skölj och torka salladen. Lägg den på ett stort fat eller i en skål. Skölj och skiva tomaterna och champinjonerna.
- Tina och rensa de djupfrysta skaldjuren, häll bort spadet på de konserverade och skär dem ev i mindre bitar. Låt sparrisen rinna av. Skär citronen i klyftor, samt hacka dillen.
- Lägg upp alltsammans över salladen, dekorera med dill och citron.
- Blanda samman alla ingredienser till såserna. Servera dem i tre olika skålar.
Liknande recept
Kommentarer (0)