Varm Västkustsallad

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god rätt. Görs i förväg, för att sen värmas upp när det är dags att äta

Ingredienser

  • 2,5 dl ris
  • 1 liten gul lök
  • 1 buljongtärning
  • 250 gram frysta ärtor
  • 250 gram fryst majs
  • 1 förpackning grön sparris
  • 250 gram champinjoner
  • 250 gram räkor
  • 2 burkar (170 gram) krabba
  • 3 dl grädde
  • 1 krm curry
  • 3 dl grädde
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk senap
  • riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset med lök och buljongtärning cirka 20 minuter. Tag därefter upp löken
    2. Lägg det kokta riset i en smord ungnssäker form. Därefter läggs ärtor, majs, sparris, champinjoner, räkor och krabba på.
    3. Blanda grädden med curry och häll över
    4. Vispa 3 dl grädde och blanda i majonäs och senap. Bred smeten över rätten och toppa med riven ost
    5. Gräddas i ugn 225 grader i 15 minuter.
    6. Serveras med grönsallad, ett gott vitt vin och painrich med vitlökssmör

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben