Västkusttårta

Serverar: 12 portioner

Härlig på buffébordet, ljuvlig som förrätt

Ingredienser

  • 150 g ljust kantskuret formbröd
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 1 kg räkor med skal
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl kesella
  • 1 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 200 g löjrom
  • 1/2 ask kräftstjärtar i lag
  • Instruktioner

    1. Finfördela brödet i en mixer. Smält smöret och blanda samman det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt.
    2. Hårdkoka äggen. Skala dem och mosa dem. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Finhacka gräslök och dill.
    3. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela fyllningen över brödbotten. Jämna till ytan och ställ formen på nytt i kylen i minst 2 timmar för att stelna.
    5. Bred löjrom över hela tårtan och garnera med avrunna kräftstjärtar.
    6. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben