Härlig på buffébordet, ljuvlig som förrätt
Ingredienser
150 g ljust kantskuret formbröd
75 g smör
Fyllning
5 ägg
1 kg räkor med skal
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl finhackad dill
2 msk riven pepparrot
2 tsk fransk senap
1 dl kesella
1 dl créme fraiche
Salt
Peppar
Garnering
200 g löjrom
1/2 ask kräftstjärtar i lag
Instruktioner
- Finfördela brödet i en mixer.
Smält smöret och blanda samman det med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt.
- Hårdkoka äggen. Skala dem och mosa dem.
Skala räkorna och dela dem i mindre bitar.
Finhacka gräslök och dill.
- Rör samman alla ingredienserna till fyllningen.
Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen över brödbotten.
Jämna till ytan och ställ formen på nytt i kylen i minst 2 timmar för att stelna.
- Bred löjrom över hela tårtan och garnera med avrunna kräftstjärtar.
- Lycka till! Smaklig måltid
Liknande recept
Kommentarer (0)