Valborgs långa smörgåstårta

Serverar: 8 portioner

Den godaste smörgåstårtan

Ingredienser

  • 12 skivor skivat fyrkantigt vitt franskbröd
  • Smör
  • Fyllning ett
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 msk klippt gräslök
  • 2 msk finhackad paprika
  • Fyllning två
  • 2 dl lättmajonnäs
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk klippt dill
  • 2 msk vanlig tubkaviar, typ Kalles
  • Garnering
  • Lättmajonnäs
  • 100 g svart stenbitsrom på burk
  • 250 g räkor, oskalad vikt
  • 8 skivor rökt lax
  • 1 salladshuvud
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    Smöra och kantskär alla brödskivorna. Lägg ut fyra av dem. Blanda till och bred på fyllning nr 1. Lägg på ytterligare 1 skiva på varje. Blanda till och bred på fyllning nr 2. Lägg på de återstående 4 skivorna. Svep in de fyllda smörgåsbottnarna i plast och låt dem ligga i kyl ett par timmar för att bli riktigt saftiga. Bred på ett tunt lager majonnäs runt om och garnera.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben