Valborgs långa smörgåstårta
Den godaste smörgåstårtan
Ingredienser
12 skivor skivat fyrkantigt vitt franskbröd
Smör
Fyllning ett
1 dl lätt crème fraiche
100 g Philadelphiaost
1 msk klippt gräslök
2 msk finhackad paprika
Fyllning två
2 dl lättmajonnäs
2 hårdkokta ägg
2 msk klippt dill
2 msk vanlig tubkaviar, typ Kalles
Garnering
Lättmajonnäs
100 g svart stenbitsrom på burk
250 g räkor, oskalad vikt
8 skivor rökt lax
1 salladshuvud
Citron
Dill
Instruktioner
Smöra och kantskär alla brödskivorna. Lägg ut fyra av dem. Blanda till och bred på fyllning nr 1. Lägg på ytterligare 1 skiva på varje. Blanda till och bred på fyllning nr 2. Lägg på de återstående 4 skivorna. Svep in de fyllda smörgåsbottnarna i plast och låt dem ligga i kyl ett par timmar för att bli riktigt saftiga. Bred på ett tunt lager majonnäs runt om och garnera.
Liknande recept
Kommentarer (0)