Valborgsmässogryta

Serverar: 8 portioner

En god, festlig gryta med många tillbehör. Går bra att förbereda dagen innan.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 kg köttfärs
  • 4 msk olja
  • 4 stora lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4-8 tsk curry
  • 4 krm stött kardemumma
  • 2 stötta lagerblad
  • 1 dl tomatpuré
  • 3-4 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 paprikor
  • 6 dl naturell youghurt
  • pressad citron
  • Tillbehör
  • Skivad banan
  • Jordnötter
  • Gurktärningar
  • Mango chutney
  • Rödlök
  • Instruktioner

    1. Bryn filé och köttfärs och lägg i en gryta. Fräs lök och vitlök i olja, curry och kardemumma och lägg i grytan. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, salt, vatten och hälften av youghurten och sjud en stund under lock. Tillsätt hackade paprikor och sjud i 10 minuter utan lock. Tillsätt resten av youghurten och lite pressad citron (om du gör grytan dagen innan så kan du tillsätta det innan servering).
    2. Servera med ris och tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kadato 12 augusti 2010

    Mycket gott, men det går ju lika bra att göra på bara filé eller bara köttfärs bägge två i samma gryta känns lite overkill, tycker jag!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben