En god, festlig gryta med många tillbehör.
Går bra att förbereda dagen innan.
Ingredienser
500 g fläskfilé
1 kg köttfärs
4 msk olja
4 stora lökar
4 vitlöksklyftor
4-8 tsk curry
4 krm stött kardemumma
2 stötta lagerblad
1 dl tomatpuré
3-4 tsk salt
4 dl vatten
4 paprikor
6 dl naturell youghurt
pressad citron
Tillbehör
Skivad banan
Jordnötter
Gurktärningar
Mango chutney
Rödlök
Instruktioner
- Bryn filé och köttfärs och lägg i en gryta.
Fräs lök och vitlök i olja, curry och kardemumma och lägg i grytan.
Tillsätt lagerblad, tomatpuré, salt, vatten och hälften av youghurten och sjud en stund under lock.
Tillsätt hackade paprikor och sjud i 10 minuter utan lock.
Tillsätt resten av youghurten och lite pressad citron (om du gör grytan dagen innan så kan du tillsätta det innan servering).
- Servera med ris och tillbehör.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mycket gott, men det går ju lika bra att göra på bara filé eller bara köttfärs bägge två i samma gryta känns lite overkill, tycker jag!