Valborgsmässogryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Perfekt maträtt för personer med diabetes

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk margarin
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 röd paprika
  • 1 dl syltlök
  • ¾ dl svarta oliver
  • 10 cornichoner (smågurkor)
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor, sedan i halvor. Bryn i margarin och lägg över i en gryta. Späd med vatten och vin.
    2. Tillsätt buljongtärning och kryddor, pressa i vitlöken. Koka på svag värme ca: 10 minuter. Red av med vetemjöl utrört i lite vatten.
    3. Lägg i paprikor, syltlök, oliver och gurkor(cornichoner). Häll i grädden. Koka ytterligare 5 minuter. Servera ytterligare 5 minuter. Servera med kornrispilaff.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fralojt 7 november 2008

    Valborgsmässogryta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben