Valentinkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Gottigott

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 140 g smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/4 tsk mald kryddnejlika
  • Instruktioner

    1. Kör apelsinen i en matberedare till den blivit mos. Tag ur apelsinsaften och spara den. Smält smöret, häll i smöret och sockret kör i matberedare igen och ha ner ägg 1 i sänder.
    2. Blanda mjöl och bakpulver, nejlikor kör igen i matberedare.
    3. Grädda i ugn 175 grader i 50 minuter, nagga den färdiga kakan. Låt kakan svalna. Blanda apelsinsaften 3 msk socker dränk in kakan i den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben