Vaniljknutar

Perfekta till kaffet.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Vanilj- och kardemummafyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • Garnering
  • Smält smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt ägg, socker, hjorthornssalt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
    2. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Arbeta degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel.
    3. Bred på smör och strö över vaniljsocker och kardemumma. Vik degen dubbel och skär i remsor.
    4. Forma till knutar och låt jäsa på bakpappersklädd plåt i 30 minuter. Grädda i 250 grader, 8-10 minuter. Pensla de varma bullarna med smör och doppa dem i socker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben