Vaniljknutar

Serverar: 40 portioner

Goda vaniljbullar som är godast nygräddade!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vit sirap
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pensling
  • Smält smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Smula jäst i en skål.
    2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
    3. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt ägg, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta väl tills degen släpper kanten.
    4. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    5. Rör smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
    6. Ta upp degen och dela i två bitar.
    7. Kavla ut varje bit till en rektangel.
    8. Bred på fyllningen och vik degen dubble. Skär i 1 -1/2 cm breda bitar och skär ett snitt nästan igenom mitten.
    9. Snurra remsorna till knutar och lägg på en plåt med bakpapper.
    10. Låt jäsa ca 30 minuter.
    11. Grädda i ugnen ca 8 minuter.
    12. Strax före servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nallepuh73 21 september 2009

    Bara en liten kommentar hur mycket mjöl ska det vara ??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben