Goda vaniljbullar som är godast nygräddade!
Ingredienser
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 ägg
½ tsk salt
1 dl vit sirap
Fyllning
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Pensling
Smält smör
Socker
Instruktioner
- Smula jäst i en skål.
- Smält smöret och tillsätt mjölken.
Värm till 37 grader.
- Lös upp jästen i degspadet och tillsätt ägg, salt, sirap och det mesta av mjölet.
Arbeta väl tills degen släpper kanten.
- Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Rör smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
- Ta upp degen och dela i två bitar.
- Kavla ut varje bit till en rektangel.
- Bred på fyllningen och vik degen dubble. Skär i 1 -1/2 cm breda bitar och skär ett snitt nästan igenom mitten.
- Snurra remsorna till knutar och lägg på en plåt med bakpapper.
- Låt jäsa ca 30 minuter.
- Grädda i ugnen ca 8 minuter.
- Strax före servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Bara en liten kommentar hur mycket mjöl ska det vara ??