Vaniljkola (julgodis)

Serverar: 50 portioner

Jättegod vaniljkola och ett måste till jul. Väldigt lätt att få bra.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3-4 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ta fram en långpanna och lägg i bakplåtspapper.
    2. Blanda sirap, socker, vispgrädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Blanda sedan i vaniljsockret.
    3. Koka upp och låt sjuda på svag värme tills termometern visar 120 grader eller till det att kolan klarar kulprov.
    4. Häll i kolasmeten i långpannan. Låt den stå och svalna innan du ställer in den i kylskåpet i minst 40 minuter, men gärna över natten.
    5. Skär upp kolan i små fyrkanter 2x2 cm och slå sedan in dem i bakplåtspapper.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    50

    Kommentarer (3)

    soccermum 10 december 2011

    Gott och lätt fast jag tycker 3-4 tsk vaniljsocker är på tok för mycket, för mig räcker det med endast 1 tsk :) Därför får du "bara" en fyra av mig men smaken är ju olika-jag brukar minska mängden oavsett vilket recept det än gäller när det kommer till vaniljsocker.. GOD JUL!

    jezzysnor 22 december 2011

    super goda :D detta kommer att finnas på gottebordet i jul :D dock tog jag lite mindre vaniljsocker. du får en 4 av mig.

    ucansaybaby 5 december 2012

    Jag har gjort denna vaniljkola och följt receptet och gillar det! Den har kärlek, smaken .. allt! Jag har gjort den 2 gånger :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben