Vaniljkrans

Gott vetebröd! Ugnen ska stå på 200 grader och degen räcker till tre kransar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 225 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 10 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • ägg
  • pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt svalna till 37 grader och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
    2. Tillsätt salt, socker,ägg och bakpulver blandat med mjölet. Spar lite mjöl till utbakningen.
    3. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Rör i hop fyllningen.
    4. Ta upp degen och dela den i tre bitar. Kavla ut till avlånga plattor och bred på fyllningen. Rulla ihop och forma ringar.
    5. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Skär några snitt med en vass kniv.
    6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben