Gott vetebröd!
Ugnen ska stå på 200 grader och degen räcker till tre kransar.
Ingredienser
50 g jäst
225 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
1 ägg
2 tsk bakpulver
ca 10 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
ägg
pärlsocker
Instruktioner
- Smula jästen i en skål.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Låt svalna till 37 grader och häll över jästen.
Rör tills jästen lösts upp.
- Tillsätt salt, socker,ägg och bakpulver blandat med mjölet.
Spar lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Rör i hop fyllningen.
- Ta upp degen och dela den i tre bitar.
Kavla ut till avlånga plattor och bred på fyllningen.
Rulla ihop och forma ringar.
- Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Skär några snitt med en vass kniv.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i ca 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)