Vaniljrån

Serverar: 35 portioner

Intressant

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjöl
  • Garnering
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk äggvita
  • Karamellströssel
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt vaniljsocker och vetemjöl. Vispa ägget poröst och blanda ner. Arbeta snabbt samman till en deg som får vila kallt i cirka 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och sporra ut rektanglar cirka 4 x 8 cm. Lägg dem på bakpapperklädd plåt och grädda kakorna i cirka 12 minuter. Blanda samman florsocker och äggvita till en slät glasyr och bred den tunt över de kalla kakorna. Strö på lite karamellströssel.
    3. Postat i Små kakor. Taggar: baka, kaka, vaniljrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben