Frusen citronpaj

Serverar: 6-8 portioner

Frusna pajer är ypperliga bjuddesserter.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 pkt finsmulade vaniljrån
  • 3/4 dl smält smör
  • Fyllning
  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 dl kesella
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    Täck botten på en form med löstagbar kant med kexdegen. Ställ formen kallt. Blanda socker,äggulor, citronsaft och rivet skal i en rostfri kastrull. Värm försiktigt under vispning tills krämen tjocknat och är pösig. Ta av kastrullen och vispa krämen kall. I diskhon fylld med kallt vatten går det fort. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig till hårt skum. Blanda kesellan med den kalla citronkrämen och vänd ner grädden och till sist äggvitorna. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och frys i minst 6 timmar. Ta bort kanten på formen och låt pajen stå framme 15 min innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben