Vårens godaste körvelsoppa

Serverar: 3 portioner

Tid: 15 minuter

Den här soppan har varit påsk-tradition i min familj sedan -70-talet. körveln växer vild och kan plockas eller skäras redan i februari om vintern varit mild. Så tidigt är knopparna svällande och mycket mjälla och smakrika.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • drygt 1 l hönsbuljong eller vatten och buljongtärningar
  • (salt)
  • peppar
  • 100 g eller mer färsk körvel
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Leta upp en ödegård eller dikesren med vildväxande körvel. Plocka eller skär de späda skotten med kniv.
    2. Skölj och rensa körveln från jord och annat, hacka den fint. Fräs smör och mjöl. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Vispa slätt. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Vispa grädden Blanda ner äggulorna i grädden Rör ner den fint hackade körveln och ägg-grädden. Värm upp, inte koka! Servera genast, med nybakat långjäst dinkelbröd eller nässelfoccacia och en god ost.

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets kock!
    I tisdags tog Christian Hellberg från Restaurang Trädgårn i Göteborg h...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben