VARM SMÖRGÅSTÅRTA MED SKINKA

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Jättenkelt att göra, men otroligt gott

Ingredienser

  • 16 SKIVOR FORMFRANSKA
  • FYLLNING 1
  • 4 KOKTA ÄGG , HACKADE
  • 4 MSK MAJONNÄS
  • DILL
  • FYLLNING 2
  • 1 PURJOLÖK
  • 150 G RÖKT SKINKA
  • 1 PKT BACON , 140 G
  • 3 DL GRÄDDE
  • 2 MSK VETEMJÖL
  • GARNERING
  • 4 SKIVADE TOMATER
  • SALT
  • VITPEPPAR
  • 3 DL RIVEN OST
  • Instruktioner

    SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER. FYLLNING 1: BLANDA ÄGG, MAJONNÄS OCH DILL. FYLLNING 2: FRÄS SAMMAN STRIMLAD PURJOLÖK, BACONET SKURET I BITAR OCH STRIMLAD SKINKA. HÄLL PÅ GRÄDDEN OCH RED AV MED VETEMJÖLET. LÅT DET PUTTRA EN STUND OCH DÄREFTER SVALNA. LÄGG 8 SKIVOR FORMFRANSKA I EN UGNSFAST FORM. LÄGG PÅ FYLLNING 1, TÄCK MED DE ÅTERSTÅENDE BRÖDSKIVORNA OCH LÄGG PÅ FYLLNING 2. TOPPA MED SKIVADE TOMATER. SALTA OCH PEPPRA OCH STRÖ PÅ RIVEN OST. GRATINERA MITT I UGNEN I 20 MIN.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (3)

    look 26 oktober 2008

    Hejsan.. Verka till att vara en god smörgåstårta..så jag spara receptet...Tack..

    loppan35 11 juli 2009

    jättegott..en solklar 5:a

    Mumriken 13 februari 2010

    Provade detta recept till melodifestivalen förra lördagen. Det var jättegott, det gick hem hos alla.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben