Varm smörgåstårta med skinka och ananas

Serverar: 4-6 portioner

Här kommer ett tips till fredagsmyset

Ingredienser

  • 3 skivor landgångsbröd
  • Smör
  • 400 g ananasringar
  • 1 litet syrligt äpple
  • 1½ dl majonnäs
  • ½ tsk curry
  • 6 skivor rökt skinka
  • Garnering
  • 1 msk klippt persilja
  • Salladsblad
  • Instruktioner

    Smöra brödlängderna. Häll bort spadet från ananasen, ta undan 3 fina skivor. Hacka sedan resten mycket fint. Hacka äpplet fint. Blanda majonnäsen med curryn, ta undan ca 1/2 dl. Blanda resten av majonnäsblandningen med hackad av ananas och äpple. Bred massan på 2 av brödlängderna, lägg ihop dem som en tårta. Täck den tredje längden som kläs in med skinkskivorna. Dela de återstående 3 ananasskivorna i halvor och lägg på dom efter varandra. Klicka på resten av currymajonnäsen. Gratinera ca 15 minuter i 200-225 graders varm ugn. Strö på persilja. Garnera med salladsblad när du tagit ut tårtan ur ugnen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben