Varm smörgåstårta, vegetarisk

Serverar: 4-6 portioner

God form av varm jättemacka som räcker till 4-6 personer. Skulle bjuda på nåt för en tid sen och det fanns några vegeterianer med så då fick jag improvisera fram denna vegetariska variant.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • paprikapulver
  • 1 stor burk skivade champinjoner
  • 3 dl gräddfil
  • 2 st stora polarkakor
  • 1 burk sparris
  • 1 burk salladsbönor
  • 1 stor grön paprika
  • 3-4 tomater
  • salt
  • peppar
  • 1-2 dl riven eller hyvlad ost
  • Instruktioner

    Strimla purjon, strimla moroten grovt och hacka 4-5 vitlöksklyftor. Bryn i lite smör. Krydda med paprikapulver, gärna stark sådan. Bryn även svampen. Blanda purjoröran med gräddfil till en smet. Lägg ihop två halvor av polarkakan på en smord plåt och bred på hälften av smeten. Strö den stekta svampen över. Fördela sparris och bönor i lagom mängd. Lägg på två brödhalvor till med skarven i motsatt riktning. Bred på resten av smeten. Lägg på skivad paprika och tomat. Krydda. Täck allt med ett ordentligt lager av ost. Gratinera i 175º övervärme i ca 30 minuter. Vill du ha mer färg kan du slå över till grill sista fem minuterna

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben