Chokladcréme med mandelbotten. Mumsigt värre!
Tips: Prova och byt ut Fazer Ögon Mörk Choklad mot Fazer Ögon 70% Premium Choklad.
Ingredienser
Mandelkaka
Tårtform med löstagbar botten
250 g rumstempererad mandelmassa
250 g socker
250 g rumstempererat smör
5 äggulor
60 g vetemjöl
100 g mandelmjöl (mixad sötmandel)
5 äggvitor
25 g florsocker
Chokladcréme
250 g Fazer Ögon Mörk Choklad
2 dl vispgrädde
30 g smör
50 g mandelspån till garnering
Konserverade persikor
Lättvispad grädde
Instruktioner
- Kaka:
Blanda mandelmassa och socker med elvisp, tillsätt smöret lite i taget. Blanda i äggulor, mjöl och mandelmjöl. Vispa äggvitor och florsocker till lös maräng, blanda sedan med mandelsmeten. Häll upp i smord bröad form, grädda i ugn 150° ca 60 minuter. Låt svalna, lossa kakan från formen. Lägg mandelspånen på en plåt och rosta samtidigt som kakan gräddas, det tar 20-25 minuter.
- Chokladcrème
Koka upp grädden och rör ner den rivna chokladen. Dela smöret i små bitar och rör ner i gräddchokladblandningen. Låt stå i kylskåpet tills smeten är tillräckligt stel att bredas på kakan.
Strö över den rostade mandeln.
Servera med konserverade persikor och lättvispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (1)
varför står allt i gram? Hur många har köksvåg hemma? Jag ville baka denna tårta nu idag men kan inte pga att jag inte fattar måtten.. synd..