Vårtårta

Serverar: 1 portioner

Chokladcréme med mandelbotten. Mumsigt värre! Tips: Prova och byt ut Fazer Ögon Mörk Choklad mot Fazer Ögon 70% Premium Choklad.

Ingredienser

  • Mandelkaka
  • Tårtform med löstagbar botten
  • 250 g rumstempererad mandelmassa
  • 250 g socker
  • 250 g rumstempererat smör
  • 5 äggulor
  • 60 g vetemjöl
  • 100 g mandelmjöl (mixad sötmandel)
  • 5 äggvitor
  • 25 g florsocker
  • Chokladcréme
  • 250 g Fazer Ögon Mörk Choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 30 g smör
  • 50 g mandelspån till garnering
  • Konserverade persikor
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Kaka: Blanda mandelmassa och socker med elvisp, tillsätt smöret lite i taget. Blanda i äggulor, mjöl och mandelmjöl. Vispa äggvitor och florsocker till lös maräng, blanda sedan med mandelsmeten. Häll upp i smord bröad form, grädda i ugn 150° ca 60 minuter. Låt svalna, lossa kakan från formen. Lägg mandelspånen på en plåt och rosta samtidigt som kakan gräddas, det tar 20-25 minuter.
    2. Chokladcrème Koka upp grädden och rör ner den rivna chokladen. Dela smöret i små bitar och rör ner i gräddchokladblandningen. Låt stå i kylskåpet tills smeten är tillräckligt stel att bredas på kakan. Strö över den rostade mandeln. Servera med konserverade persikor och lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sarah2009 3 april 2010

    varför står allt i gram? Hur många har köksvåg hemma? Jag ville baka denna tårta nu idag men kan inte pga att jag inte fattar måtten.. synd..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben