Jag har ändrat receptet genom att ta bort de stora bokstäverna på varorna och lagt till kolon. Jag har även minskat radavståndet i arbetsbeskrivningen.
Ingredienser
Deg
50 g jäst
2½ dl vatten
250 g smör, rumstempererat
1 dl socker
2 ägg
13 dl vetemjöl (780 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Fyllning
50 g mandelmassa
50 g smör, rumstempererat
½ dl socker
½ dl blåbärssylt
Garnering
100 g smör
2 dl socker
Instruktioner
- Ugn: 250 grader
- Börja med att smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader.
Häll vattnet över jästen och rör tills den har lösts upp. Rör smör och socker smidigt, gärna med en elvisp.
Blanda ner smörblandningen och ägg i jästblandningen.
- Blanda mjöl med bakpulver och salt och häll ner i bunken. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 40 min under bakduk.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x55 cm. Bred fyllningen på den ena degbiten och bred blåbärssylt över. Lägg den andra degrektangeln ovanpå och tryck till.
- Skär degplattan i ca 2cm breda remsor. Tvinna remsorna till snurror och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
- Grädda bullarna mitt i ugn i ca 10 min. Låt svalna på galler.
- Fyllning:
Riv mandelmassa och blanda med smör och socker.
- Garnering:
Smält smöret och pensla bullarna med det. Doppa i socker. Serveras nybakade.
Liknande recept
Kommentarer (0)