Vasaloppssnurror

Serverar: 28 portioner

Fluffiga bullar fyllda med både blåbär och mandelmassa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • ca 13 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 50 g mandelmassa
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl blåbärssylt
  • Garnering
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Rör smöret smidigt med sockret, gärna med elvisp. Blanda ner smärblandning och ägg i bunken. 2. Blanda mjöl med bakpulver och salt och häll ner i bunken. Arbeta till en smidig deg tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. 3. Riv mandelmassan och blanda med smör och socker. 4. Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 20x55 cm. Bred mandelfyllningen på den ena degbiten och bred över blåbarssylt. Lägg på den andra degrektangeln och tryck till. 5. Skär degplattan i ca 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna till snurror och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. 6. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler. 7. Smält smöret. Pensla bullarna först i smör och doppa dem sedan i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben