En vegetarisk smörgåstårta med två underbart goda fyllningar.
Ingredienser
6 rödkålsblad
9 skivor fullkorns landgångsbröd
Fyllning 1
2 avokador
1 äpple
½ purjolök
15 gröna oliver utan kärna
1 dl kesella
2 msk mango chutney
Salt
Svartpeppar
Fyllning 2
200 g fetaost
½ dl créme fraiche
1 rödlök
15 svarta oliver utan kärna
1 röd paprika
Salt
Svartpeppar
½ paket smörgåskrasse
Garnering
200 g philadelphiaost
50 g alfagroddar
1 näve machésallad
6 rädisor
1 avokado
1 morot
Sugarsnaps eller sockerärter
1 granatäpple
½ paket smörgåskrasse
Instruktioner
- Fördela rödkålsblad på ett stort fat. Skär bort kanterna på brödet och lägg 3 skivor på rad på fatet.
- Fyllning 1:
Skär avokado och äpple i tärningar. Strimla purjolök och hacka de gröna oliverna. Blanda allt i en skål tillsammans med kesella och mango chutney. Smaka av med salt och peppar.
Bred röran på brödet. Lägg på ytterligare 3 skivor av bröd men på andra hållet, dvs tvärs över de undre skivorna.
- Fyllning 2:
Smula ner fetaosten i en skål och blanda med créme fraiche. Skala och hacka rödlöken. Finhacka de svarta oliverna och röd paprika.
Blanda ner rödlök, svarta oliver och paprika i röran och smaka av med salt och peppar. Bred röran på brödet och klipp krasse över så att det täcker hela tårtan.
Lägg på ytterligare 3 skivor av bröd.
- Bred philadelphiaost på hela tårtan så att den täcker brödet. Lägg groddar på kanten runt om. Fördela sallad i varje hörn. Skär snitt i en rädisa och placera i mitten av tårtan.
Skala och skär avokadon i skivor, skala och hyvla moroten med en potatisskalare. Strimla sockerärter och finhacka rädisorna.
Dela granatäpplet och skrapa ur kärnorna.
- Garnera sedan tårtan med avokadoskivor, hyvlade morötter, rädisor, granatäppelkärnor och sockerärter.
Fördela krasse över.
Liknande recept
Kommentarer (0)