Det här är en spännande vegotårta med nya smaker.
Och man behöver verkligen inte vara vegetarian för att gilla den! Hummus med vitlök och olivolja är underbart gott med rödbetor.
Ingredienser
6 skivor avlånga brödskivor av landgångsbröd
Bönfyllning
3 ½ dl edamamebönor
½ dl syltlök
2 msk Sour Supréme, Tofutti
Örtsalt
Svartpeppar
Rödbetshummus
230 g kokta kikärter från burk
4 små kokta rödbetor
2 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
Örtsalt
Svartpeppar
Garnera med
Ca 400 Sour Supréme, Tofutti
50 g röda mangoldskott
2 ½ dl kokta edamamebönor
150 g fetaost
6 små kokta rödbetor
½ dl pumpakärnor
1 dl solrosskott
2 tsk sesamfrö