Vegetarisk tårta

Serverar: 10 portioner

Det här är en spännande vegotårta med nya smaker. Och man behöver verkligen inte vara vegetarian för att gilla den! Hummus med vitlök och olivolja är underbart gott med rödbetor.

Ingredienser

  • 6 skivor avlånga brödskivor av landgångsbröd
  • Bönfyllning
  • 3 ½ dl edamamebönor
  • ½ dl syltlök
  • 2 msk Sour Supréme, Tofutti
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Rödbetshummus
  • 230 g kokta kikärter från burk
  • 4 små kokta rödbetor
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Garnera med
  • Ca 400 Sour Supréme, Tofutti
  • 50 g röda mangoldskott
  • 2 ½ dl kokta edamamebönor
  • 150 g fetaost
  • 6 små kokta rödbetor
  • ½ dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosskott
  • 2 tsk sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Bönfyllning:
    2. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen. Sprita bönorna och lägg ner dem i en bunke. Hacka syltlöken och bönorna och blanda dem med Sour Supréme. Smaka av med örtsalt och peppar.
    3. Rödbetshummus:
    4. Spola av kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem med kokta skalade rödbetor, tahini, vitlök och olja till en kräm. Smaka av med örtsalt och peppar.
    5. Dela 1 brödskiva på längden. Lägg två brödskivor tätt tillsammans på ett fat. Bred på bönfyllningen. Lägg 1 skiva bröd på mitten och den tvådelade brödskivan på var sida om den. Bred på rödbetshummus. Täck med de två resterande brödskivorna.
    6. Bred Sour Supréme på och runt kanterna på tårtan. Garnera kanterna med mangoldskott. Lägg ränder av edamamebönor, fetaost och rödbetor. Strö pumpakärnor på bönorna. Solrosskott på fetaosten och sesamfrön på rödbetorna.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben