Vickningslängd

Serverar: 4 portioner

Finsmakarens varma macka....

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bröd skuret på längden
  • 500 g räkor med skal
  • 1 burk musslor i vatten (200 g)
  • 8 sparrisstänger djupfrysta
  • 300 g färska champinjoner
  • Sås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ca 2-3 dl grädde
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Finklippt dill
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Tina sparrisen. Ansa och skiva svampen. Skala lökarna och finhacka dem. Fräs löken i lite matfett tills den är blank och mjuk. Strö över mjölet och rör om. Späd med vin och grädde, i omgångar. Låt såsen koka upp under omrörning och koka några minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har "kokat" in. Kantskär eventuellt brödskivorna. Täck dem med svampen. Fördela musslor och räkor i rader över svampen. Lägg sparrisstänglarna mellan skaldjuren. Häll över såsen så att den rinner ner mellan skaldjuren. Gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter i 225 grader. Strö över finklippt dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben