Serverar: 4 portioner
Finsmakarens varma macka....
Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Tina sparrisen. Ansa och skiva svampen. Skala lökarna och finhacka dem. Fräs löken i lite matfett tills den är blank och mjuk. Strö över mjölet och rör om. Späd med vin och grädde, i omgångar. Låt såsen koka upp under omrörning och koka några minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har "kokat" in. Kantskär eventuellt brödskivorna. Täck dem med svampen. Fördela musslor och räkor i rader över svampen. Lägg sparrisstänglarna mellan skaldjuren. Häll över såsen så att den rinner ner mellan skaldjuren. Gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter i 225 grader. Strö över finklippt dill.