Viktökarkaka

Serverar: 6 portioner

En kaka till kaffet som är farligt goda för figuren, Även goda direkt ur frysen. Långpannekaka. Chokladbotten med krämig glasyr. Gäddas 20 minuter.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 175 gram smör , smält
  • Glasyren
  • 75 gram smör , smält
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 påse kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Börja med att förbereda alla ingredienser till glasyren så den är redor att kokas när du stoppar in botten i ugnen.
    2. Botten: Vispa ägg och socker. Blanda i de torra ingredienserna. Rör till sist i det smälta smöret.
    3. Grädda i en långpanna klädd med bakplåtspapper i 200 gr i ca. 10 minuter (halvgräddad)
    4. Börja koka ihop glasyren i en kastrull och låt koka i ca. 5 minuter.
    5. Tag ut botten ur ugnen efter ca. 10 minuter och bred glasyren på den halvgräddade botten. Grädda den ytterligare i ca. 10 minuter.
    6. Skäres i rutor.
    7. Går utmärkt att frysa, men akta dej för viktökning. Man tar lätt en kaka varje gång man öppnar frysen och äter upp den som godis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    timsriver 26 juli 2011

    Vart kommer chokladen in? Du skriver i texten chokladbotten med krämig glasyr??? Och hur mycket isåfall?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben