En kaka till kaffet som är farligt goda för figuren, Även goda direkt ur frysen. Långpannekaka. Chokladbotten med krämig glasyr. Gäddas 20 minuter.
Ingredienser
Botten
4 st ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 gram smör , smält
Glasyren
75 gram smör , smält
2 dl strösocker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokosflingor
Instruktioner
- Börja med att förbereda alla ingredienser till glasyren så den är redor att kokas när du stoppar in botten i ugnen.
- Botten:
Vispa ägg och socker.
Blanda i de torra ingredienserna. Rör till sist i det smälta smöret.
- Grädda i en långpanna klädd med bakplåtspapper i 200 gr i ca. 10 minuter (halvgräddad)
- Börja koka ihop glasyren i en kastrull och låt koka i ca. 5 minuter.
- Tag ut botten ur ugnen efter ca. 10 minuter och bred glasyren på den halvgräddade botten. Grädda den ytterligare i ca. 10 minuter.
- Skäres i rutor.
- Går utmärkt att frysa, men akta dej för viktökning. Man tar lätt en kaka varje gång man öppnar frysen och äter upp den som godis.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vart kommer chokladen in? Du skriver i texten chokladbotten med krämig glasyr??? Och hur mycket isåfall?