Vildsvinsgulasch

Serverar: 4 portioner

Paprika och gräddfil är typiska ingredienser i ungerska rätter och saknas naturligtvis inte heller här. Denna mustiga gryta passar perfekt en kylig höst- eller vinterkväll.

Ingredienser

  • 600 g vildsvinskött, bog eller karré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 röda paprikor
  • 2 mjöliga potatisar
  • 3 silverlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk hel kummin
  • 300 g surkål i vitt vin
  • 1 burk tomater, 400 g
  • 1 msk paprikapulver
  • ½-1 tsk chiliflingor
  • 1 lagerblad
  • 2 kvistar mejram
  • 4 kvistar slät persilja
  • 1½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka av köttet. Skär det i tärningar, cirka 2 cm tjocka. Skär bort överflödigt fett och senor. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera och ansa paprikorna och skär dem i bitar. Skala och tärna potatisen.
    2. Skala lök och vitlök. Tärna löken och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stor kastrull och bryn köttet runtom. Tillsätt lök, vitlök och kummin och fräs under omrörning tills löken börjar mjukna.
    3. Tillsätt paprika och potatis och fräs cirka 3 minuter. Blanda ner surkål, tomater och 3½ dl vatten. Krydda med paprikapulver, chiliflingor, lagerblad, salt och peppar. Blanda ordentligt. Låt sjuda under lock 45 minuter på svag värme. Rör om då och då.
    4. Plocka av örternas blad från kvistarna och hacka bladen fint. Tillsätt crème fraiche i grytan och smaka av med salt, peppar, paprikapulver och chiliflingor. Låt sjuda ytterligare några minuter. Strö över örterna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben