Paprika och gräddfil är typiska ingredienser i ungerska rätter och saknas naturligtvis inte heller här. Denna mustiga gryta passar perfekt en kylig höst- eller vinterkväll.
Ingredienser
600 g vildsvinskött, bog eller karré
Salt
Svartpeppar
2 röda paprikor
2 mjöliga potatisar
3 silverlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk hel kummin
300 g surkål i vitt vin
1 burk tomater, 400 g
1 msk paprikapulver
½-1 tsk chiliflingor
1 lagerblad
2 kvistar mejram
4 kvistar slät persilja
1½ dl crème fraiche
Instruktioner
- Skölj och torka av köttet. Skär det i tärningar, cirka 2 cm tjocka. Skär bort överflödigt fett och senor. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera och ansa paprikorna och skär dem i bitar. Skala och tärna potatisen.
- Skala lök och vitlök. Tärna löken och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stor kastrull och bryn köttet runtom. Tillsätt lök, vitlök och kummin och fräs under omrörning tills löken börjar mjukna.
- Tillsätt paprika och potatis och fräs cirka 3 minuter. Blanda ner surkål, tomater och 3½ dl vatten. Krydda med paprikapulver, chiliflingor, lagerblad, salt och peppar. Blanda ordentligt. Låt sjuda under lock 45 minuter på svag värme. Rör om då och då.
- Plocka av örternas blad från kvistarna och hacka bladen fint. Tillsätt crème fraiche i grytan och smaka av med salt, peppar, paprikapulver och chiliflingor. Låt sjuda ytterligare några minuter. Strö över örterna och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)