Vildsvinsgulasch med surkål

Serverar: 4-6 portioner

En mustig gryta där köttet får koka länge. Surkålen kan blandas ner i grytan eller serveras vid sida av.

Ingredienser

  • 1 kg färsk skinka eller bog av vildsvin eller gris, i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 + 1 msk rapsolja
  • 3 msk paprikapulver, gärna spanskt lätt rökt
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 röda paprikor i mycket små bitar
  • 2 vita eller gula paprikor skurna i mycket små bitar
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 3-4 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 burk surkål (580 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • Champinjoner
  • Paprika
  • Timjan
  • Ev kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i het stekpanna i smör och 1 msk olja, så att det får fin färg runt om. Lägg över köttet i en gryta, tillsätt paprikapulvret och låt fräsa på svag värme, så kommer paprikasmaken fram.
    2. Fräs lök, paprika och vitlök i 1 msk olja i stekpannan. Blanda ner det samt hönsbuljongen i grytan så att det knappt täcker. Koka långsamt med locket på glänt eller ställ in grytan i 150 º ugnsvärme tills köttet är mört, 1 - 1½ timme (tiden kan variera beroende på köttkvalitet)
    3. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att den äkta paprikan har både styrka och rökighet. Blanda till sist ner hälften av sukålen i grytan och servera resten till. Du kan också välja att enbart servera surkålen vid sida om.
    4. Servera med crème fraiche, sallad med champinjoner, paprika, timjan och ev kokt potatis.

    Liknande recept

    4.8
    5 h
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben