The great goulash - är det riktiga namnet på denna maträtt.
En riktigt fyllig het gryta med allt i, bara till att äta!
Den här soppan tröttnar jag aldrig på. Den går också att variera med kalv- eller fläskkött.
Ingredienser
600 g benfri högrev eller märgpipa, skuren i 2 cm stora kuber, alt grytbitar (bog och rygg) av kalvkött
1 stor gul lök, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
1 morot, skuren i tärningar
1 persiljerot eller palsternacka, skuren i tärningar
1 stor röd paprika, skuren i små tärningar
1 tomat, skuren i småbitar
3 msk starkt paprikapulver (rosenpaprika) eller sött (delikatessenpaprika)
1 1/2 liter kalv- eller kycklingbuljong, alt vatten
1 1/2 tsk mald kummin
Salt
Nymald svartpeppar
Oliv-, majs- eller solrosolja
4 medelstora fasta potatisar, skurna i tärningar
2-3 dl surkål
1 jalapeño eller hot wax chili, finhackad med fröhuset
1 dl crème fraiche
Åh, denna är så supergod!! Kul att hitta recpetet här också=) Utesluter dock surkål och jalapeño. Använder rosenpaprikapulver samt spiskummin istället för kummin. Spiskummin för det blev antagligen fel kummin när jag lagade denna första gången. Det blev lite starkt och gott precis som en god gulash ska vara. Är suvveränt gott att lägga ner en klick crème fraiche med pressad vilök. JAMMI =)