Gulash á la farmor (gulýas m csipetke)
Gulash har alla smakat, men inte den här, inte många i alla fall. Min farmor var Ungerska (är död nu) och den här rätten lärde pappa vidare till oss, jättegod och äkta är den också.
Ingredienser
550 g nötkött
50 g smör
3 dl hackad lök
1 krossad vitlök el hackad
3 msk paprikakrydda
Salt
Peppar efter smak
1/2 tsk mejram
1/2 tsk kummin
4 flådda tomater
5 dl buljong
Csipetke
3 dl vetemjöl
1 ägg
Salt
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar. Stek lite i sänder i margarin (välbrynt), i stekpannan, ta upp efter vart, lägg åt sidan. Fräs all lök i samma steksmör , lägg tillbaka kött. Blanda i lök, tomater, kryddor och buljong, låt småputtra på svag värme i ca 11/2 timme eller tills kött är mört.
- Gör csipetke under koktiden:
Mät upp vetemjöl, i liten bunke, tillsätt ägg och salt. Arbeta till en deg med fingrarna, strax innan man tror att gulashen är klar så tillsätter man degen i form av flingor eller små klimpar. Låt småputtra ytterligare några minuter, servera.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Låter intressant den måste jag pröva kanske klimpen också .
Ett gott recept, blev dock väldigt starkt. Csipetke var nästan bättre andra dagen vi åt det.