Stark Gulash

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Gulash med lite fart i, på Polska......

Ingredienser

  • 800 g fransyska (eller annat fint nötkött)
  • 3 stora lökar
  • 3 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar efter smak & styrka
  • Lite färsk riven pepparrot
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk mjöl
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär köttet & löken i små fina bitar. Stek det i en gryta i mycket varm olja några minuter under omrörning. Salta, peppra, häll i puré & pepparrot samt mjöl & rör om i 2 minuter. Häll på ca 1 liter vatten, sätt på locket & koka typ 70-80 minuter på mellanvärme. Efter ca 45 minuter så tillsätt 2 dl vatten & smaka av buljongen, krydda mer vid behov. Servera med lite persilja & potatis.
    2. Lycka till!!
    3. Smacznego!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (1)

    Estefanos 21 november 2011

    Blev väldigt gott! Härligt med en stark soppa som värmer när det börjar bli kallt. Mvh /Stefan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben