Gulash med galusha

Serverar: 2 portioner

En underbar gryta som är bra att göra storkok av.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 stora lökar
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 300 g grytbitar av fläsk elller nöt. Skär i mindre bitar
  • 1,5-2 dl vatten
  • 1 brk 400 g krossade tomater
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • maizena- eller vetemjöl
  • Galushkan
  • 2 ägg
  • 50 g smält smör+ till stekning
  • 4 dl vetemjöl
  • ev. en skvätt vatten
  • lite salt
  • Instruktioner

    Smält smör i en gryta,hacka löken och lägg i.Ta grytan från plattan och häll i paprikapulvret,köttet,krossade, vatten och tomater. Rör om och låt puttra en bra stund.Tillsätt vitlök,salt och peppar.Red av med maizenaredning eller vanlig redning. Galushkan-Blanda till en deg med degkrokarna på vispen. Låt vila i kylskåp en stund.Koka upp vatten och "noppa" i degen.När bitarna flyter upp ta upp dem och stek lätt i stekpanna,salta på dem.Servera med gulashen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben