Ungersk gulaschsoppa II
Gulasch är egentligen ett mellanting mellansoppa och gryta. Gulashen kommer från Ungern och det finns lika många recept som det finns köttbullsrecept hos oss. Mustig och god och vill du bjuda rätten som soppa, så späd med buljong till konsistens.
Ingredienser
300 g benfritt nötkött
2 gula lökar
1-2 msk smör eller margarin
300 g potatis i tärningar
200 g morötter i tärningar
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 l köttbuljong (av tärning)
Ev: salt
Peppar
Ev: 1 pressad vitlöksklyfta
Instruktioner
- Skär köttet i små tärningar och grovhacka löken. Bryn kött och lök i fett. Lägg över det i en gryta.
- Skala och tärna potatis och morötter. Lägg potatis och morötter och resten av ingredienserna utom persiljan i grytan. Sjud soppan under lock ca 25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Mycket god. Skulle nog ökat andelen potatis lite samt minskat mängden morötter. Tog endast 2 liter vätska till en fyr-dubbel sats.
mycket god! klar femma från oss.