Ungersk gulaschsoppa II

Serverar: 4 portioner

Ungersk gulaschsoppa II Gulasch är egentligen ett mellanting mellansoppa och gryta. Gulashen kommer från Ungern och det finns lika många recept som det finns köttbullsrecept hos oss. Mustig och god och vill du bjuda rätten som soppa, så späd med buljong till konsistens.

Ingredienser

  • 300 g benfritt nötkött
  • 2 gula lökar
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 300 g potatis i tärningar
  • 200 g morötter i tärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 l köttbuljong (av tärning)
  • Ev: salt
  • Peppar
  • Ev: 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små tärningar och grovhacka löken. Bryn kött och lök i fett. Lägg över det i en gryta.
    2. Skala och tärna potatis och morötter. Lägg potatis och morötter och resten av ingredienserna utom persiljan i grytan. Sjud soppan under lock ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    klementsson 14 juli 2009

    Mycket god. Skulle nog ökat andelen potatis lite samt minskat mängden morötter. Tog endast 2 liter vätska till en fyr-dubbel sats.

    susie_q 12 december 2009

    mycket god! klar femma från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben