Viltkebab

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Perfekt att att frysa in och steka till när man har bråttom.

Ingredienser

  • 600 g vilt- eller nötfärs finmald
  • 2 msk kebabkrydda
  • 2 vitlöksklyftor prssade
  • 2 tsk Aromat-krydda (Knorr)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • KEBABSÅS
  • 3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 1 dl majonäs
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipeppar, eller efter smak
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser med färsen och tillsätt ägget sist. Forma den till en rulle utan håligheter och slå in den i två lager alu-folie med öppna ändar så att saften kan rinna ut. Ugnsbaka på galler 3,5 timmar i 100 grader med en plåt under för att samla upp vätskan. Låt rullen svalna helt eller förvara i kylskåp under natten, skiva i tunna skivor och stek i lite smör.
    2. Blanda kebabsåsen och smaka av och krydda efter egen smak, låt den stå och dra en stund innan servering, Denna såsen är även god att ha som chips och grönsaksdipp.
    3. Servera i pitabröd med sallad, gurka, pepperoni, lök eller vad ni nu tycker om.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    prallanb 3 november 2012

    jättegod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben