I de judiska Maraiskvarteren i Paris kan man äta ljuvlig kebab och falafel. Där – liksom här – serveras de med syrlig kål.
12 viktväktare poäng
Ingredienser
Hoummus
1 burk kikärter (à 410 g)
1 dl turkisk yoghurt
2 msk tahini (paste av sesamfrön)
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Syrad kål
Ca 400 g vitkål
1 1/2 msk vinäger
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skav
2 paket vilt-, älg- eller renskav (à 240 g)
2 msk olja
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
1/2 gurka
Salladsblad
Pitabröd
Feferoni
Hej jag undrar hur lång tid det här kan ta? Tror du jag hinner på 80 minuter? Tack i förhand