Viltkebab med hoummus och syrad kål

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

I de judiska Maraiskvarteren i Paris kan man äta ljuvlig kebab och falafel. Där – liksom här – serveras de med syrlig kål. 12 viktväktare poäng

Ingredienser

  • Hoummus
  • 1 burk kikärter (à 410 g)
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk tahini (paste av sesamfrön)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Syrad kål
  • Ca 400 g vitkål
  • 1 1/2 msk vinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Skav
  • 2 paket vilt-, älg- eller renskav (à 240 g)
  • 2 msk olja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Till servering
  • 1/2 gurka
  • Salladsblad
  • Pitabröd
  • Feferoni
  • Instruktioner

    1. Hoummus: Mixa alla ingredienser med stavmixer eller i matberedare, smaka av med salt och peppar.
    2. Syrad kål: Skiva kålen tunt, gärna med mandolin. Häll över vinäger, socker, salt och peppar. Krama kålen mjuk med handen.
    3. Skav: Stek skaven i oljan. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
    4. Skiva gurkan och riv salladen. Värm pitabröden i ugnen eller mikron.
    5. Fördela viltskaven och tillbehören i bröden. Servera med feferoni.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    c352983@rmqkr.net 4 mars 2013

    Hej jag undrar hur lång tid det här kan ta? Tror du jag hinner på 80 minuter? Tack i förhand

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben