Fläsk med kål

Ungersk kålgryta -" Lucskoskáposzta" Sommarkyndel ger en extra god smak men kan vara utan...

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud (1,5-2kg)
  • 1 kg revbenspjäll eller fläsklägg
  • 1 finhackad lök
  • 11-12 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 ½ dl créme fraiche
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 3-4 msk dill
  • 1 msk finhackad sommarkyndel eller timjan
  • 1 msk. vit vinäger
  • Instruktioner

    1. Skär revbensspjällen i bitar. Fräs löken i en gryta, tillsätt paprikapulver, ca 2 dl vatten, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk. Tillsätt revbensspjäll, salt, vatten och peppar. Häll ca 9 dl kokande vatten över dem. Koka under lock på svag värme ca 30 min.
    2. Skär kålen i klyftor och lägg den i grytan. Tillsätt dill, sommarkyndel (eller timjan) och koka sakta under lock tills köttet känns mört och kålen känns mjuk.
    3. Ta ut ungefär en halv kopp av varm vätska från grytan och blanda med matlagningsgrädde, créme fraiche och vetemjöl. Vispa tills mjölet är väl blandat. Häll sås blandningen tillbaka till grytan, och låt sjuda i ca 5 min. Smaksätt med vit vinäger.
    4. Servera med vitt bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben