Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

God gryta med perfekt syra och hetta

Ingredienser

  • 600 g högrev
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 3 msk smör
  • 3 dl kalvbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl syrad grädde 30%
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • Instruktioner

    Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret. Salta. Lägg köttet och hälften av lök och paprika i en gryta, häll över buljongen som du blandat med sambal och låt puttra i ca 2 timmar till köttet är mört. Tillsätt sen den syrade grädden och resten av lök och paprika och smaka av med mera salt och sambal om du vill. Servera med ris eller annat och garnera med persiljan.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben