Chilistekt kål

Serverar: 4 portioner

En kryddig och snabblagad, spännande sidorätt som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 2 msk olja
  • 25 sichuanpepparkorn
  • 4 torkade chilifrukter, halverade på längden
  • 0.5 kycklingbuljongtärning
  • 0.25 msk socker ev mer
  • 2 msk risvinäger
  • 0.5 salt
  • 2 dl kinesiskt risvin
  • Instruktioner

    1. Skär kålen i tunna strimlor. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt i en kastrull. Lägg ner kålen och ta omedelbart upp den igen med en hålslev så fort vattnet kokar upp på nytt.
    2. Värm oljan i en wok. Tillsätt sichuanpepparn och woka i 15 sekunder eller tills den börjar skifta färg och du känner den aromatiska peppardoften.
    3. Tillsätt chilipeppar och kål. Woka i några sekunder och tillsätt sedan kycklingbuljongtärning, socker, risvinäger, salt, och kinesiskt risvin. Rör om ett par gånger och häll upp på ett serveringsfat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben