Caesarsallad med chilistekt kyckling

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Kryddig och god caesarsallad som går hem hos de flesta. Byt ut kyckling mot lätthalstrad lax med chilimajonär om det önskas.

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst
  • 3 st huvuden romansallad
  • 2 skivor formfranska
  • Marinad
  • 1 msk olivolja
  • 1 chili
  • 1 citron (saft och cest)
  • Salt
  • Peppar
  • Dressing
  • 120 g riven parmesan
  • 6 ansjovisfiléer
  • 3 msk citronsaft
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka chilin och blanda ingredienserna till marinaden.
    2. Tärna kycklingen och låt marinera i 15 minuter.
    3. Tärna formfranska och bryn i stekpanna till krutonger.
    4. Blanda alla ingredienser till dressingen i en matberedare. Spara 20 gram parmesan till garnityr.
    5. Stek kycklingen till minst 72 grader och låt svalna av.
    6. Riv romansallad till aptitretande bitar.
    7. Blanda i dressing och toppa med kyckling och parmesan.
    8. Servera gärna med ett vin med hög fruktsötma för att balansera sälta och hetta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben