Caesarsallad med kyckling

Serverar: 4 portioner

Man kan förbereda mycket tidigare samma dag. Bryna fileérna, steka bacon och krutonger. Göra såsen. Välj mellan Klassisk Caesarsås eller "Annorlunda sås" till.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé
  • Sallad
  • 1 pkt bacon
  • 2 krukor romansallad
  • 4 skivor formfranska
  • 1 st scharlottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör (att steka krutonger i.)
  • Sås-förslag 1
  • Annorlunda Sås
  • 2 st äggulor
  • 1 msk vinäger, rödvin
  • 2 klyftor vitlök
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl solrosolja
  • 1 dl Mjölk, mellan
  • 1 dl färskriven parmesan
  • Saften av 1/2 citron
  • Några droppar tabasco
  • Sås-förslag 2
  • Klassisk Caesar-sås
  • 3 st äggulor
  • 3 dl rapsolja (eller solrosolja)
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1,5 dl creme fraiche, lätt
  • 3 klyftor vitlök
  • 100 g sardeller
  • 0,5 dl färskriven parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronsaft
  • Instruktioner

    1. Krutonger: Skär bort kanterna på brödet och dela det i tärningar. Stek brödtärningarna knapriga, på ganska låg värme, tillsammans med de "tillplattade" vitlöksklyftorna i smör i en stekpanna. Spara sedan vitlöksklyftorna till såsen!!
    2. Bryn kycklingbrösten. En stund innan servering bakar de dem färdigt i ugnen på 150 grader tills de är genomstekta (ca 20 min) De skall vara lite ljumma.
    3. Gör någon av de två såserna:
    4. Annorlunda Sås: Vispa äggulorna och tillsätt vinäger och olja lite i taget precis som till majonnäs. Hacka vitlöksklyftor (använd dem som du stekte krutonger med) Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
    5. Klassisk Caesarsås: Vispa äggulorna och senapen med en elvisp. Häll i matoljan lite i taget precis som till majonnäs. Blanda i crème fraichen. Hacka vitlöksklyftorna (använd dem som du stekte krutonger med) Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop Finhacka sardellerna. Blanda ner sardellerna, vitlöken och parmesanen i majonnäsen. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
    6. Sallad: Skär baconet i mindre bitar. Stek det knaprigt och låt det sedan rinna av på papper. Strimla och skölj romansalladen. Finhacka schalottenlöken.
    7. Strax innan servering: Blanda salladen med schalottenlöken, baconet, lite av såsen och sist brödkrutongerna. Smaka av med salt och peppar. Skär kycklingbrösten i bitar och lägg snyggt upp på tallrikar. Fördela salladen ovanpå. Riv parmesan och mal svartpeppar över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben