Får eller lamm i kål

Serverar: 4 portioner

När mamma kokade "Får i kål" luktade det illa i hela trappuppgången. Man nästan skämdes...Men vad gott det sen smakade.

Ingredienser

  • ca 500 g grytbitar, av lamm eller 1 -1 1/4 kg lamm - eller fårkött med ben, bog eller bringa
  • 3/4 liter vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 10 grovt krossade svartpepparkorn eller vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • ½ - 1 vitkålshuvud (3/4-1 kg)
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar och lägg dem med ev ben i en gryta. Häll på hett vatten. Tillsätt salt, krossade pepparkorn och lagerblad. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 40 min.
    2. Skär under tiden kålen i stora klyftor. Lägg dem i grytan och koka tills allt är mjukt. Sammanlagd koktid är 1-1 1/4 timme. Klipp över persilja. Servera i djupa tallrikar. Smakar bättre om den tillagas dagen innan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LindaOstergaard 25 augusti 2010

    Får i kål er Norges Nasjonalrett

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben