Ärtsoppa med lamm och vitlök

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Min egen variant på ärtsoppa, med lamm, vitlök och mynta. (På bilden så kom jag ihåg morötterna först när soppan var klar så jag rev morötterna på rivjärn och rörde ned det i soppan. Men det smakar bäst om morötterna tillsätts i början, som tärnade.)

Ingredienser

  • 500 gram torkade gula ärtor
  • 1 kilo grytbitar av lamm
  • 5 gula lökar
  • 5 morötter
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg ärtorna över natten. Koka ärtorna i en halvtimme medan du förbereder det andra. Grovhacka löken, tärna morötterna och dela eventuellt på köttbitarna till lagom stora 2 x 2 cm. Bryn köttet i olivoljan, tillsätt löken och morötterna och bryn allt tillsammans. Pressa ner 3 av vitlöksklyftorna, salta och peppra och tillsätt myntan. Häll i de kokande ärtorna och låt allt koka tillsammans i en timme till, eller till ärtorna är mjuka. Tillsätt de sista 2 vitlöksklyftorna, pressade.
    2. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben