Lamm med rosmarin och vitlök

Serverar: 4 portioner

Jag är älskare av lamm...rosmarin och vitlök är suveränt gott...

Ingredienser

  • 4 dubbla lammkotletter, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk färsk, hackad rosmarin
  • 3 msk Arla smör & rapsolja vitlök
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna med salt, peppar och 1 tsk rosmarin.
    2. Stek dem 2 min på varje sida i hälften av smör-&rapsoljan i en stekpanna.
    3. Ta upp dem.
    4. Koka ihop vatten, balsamvinäger och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. Vispa i resten av smör-&rapsoljan.
    5. Häll skyn över kotletterna och servera med stekta tomater och blandad sallad. Pasta eller kokt ris är inte fel att servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben