Lamm med rosmarin och vitlök
Serverar:
4 portioner
Jag är älskare av lamm...rosmarin och vitlök är suveränt gott...
Ingredienser
4 dubbla lammkotletter, ca 600 g
1 tsk salt
2 tsk färsk, hackad rosmarin
3 msk Arla smör & rapsolja vitlök
1½ dl vatten
1 msk balsamvinäger
Instruktioner
Krydda kotletterna med salt, peppar och 1 tsk rosmarin.
Stek dem 2 min på varje sida i hälften av smör-&rapsoljan i en stekpanna.
Ta upp dem.
Koka ihop vatten, balsamvinäger och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. Vispa i resten av smör-&rapsoljan.
Häll skyn över kotletterna och servera med stekta tomater och blandad sallad. Pasta eller kokt ris är inte fel att servera till.
Liknande recept
Broilerlår med vitlök och rosmarin
1-9
Helstekt fläskkarré med rosmarin och vitlök
4.8
2 h 30 min
4
3
Himmelsk 2½ timmes fläskkotlett med rosmarin och vitlök
5
2 h 30 min
4-6
1
Ärtsoppa med lamm och vitlök
2 h
8
Lammstek med rosmarin och vitlök samt potatisgratäng med rödvinssky
6
Laxfilé med Cashew vitlök och limebädd
4.9
4
4
Vitlök och chili marinerade jätteräkor
5
15 min
4
1
Köttfärssås med vitlök och basilika
5
20 min
4-6
1
Kyckling med vitlök och örter
4.5
6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!