Himmelsk 2½ timmes fläskkotlett med rosmarin och vitlök
Serverar: 4-6 portioner
Tid: 2 timmar 30 minuter
Efter 2½ timme i ugnen faller köttet isär av ett lätt tryck med gaffeln. Himmelskt!
Stekskyn med rosmarin och vitlök är koncentrerad i smaken och därför behövs ingen sås.
Ingredienser
1½ kg benfri fläskkotlett
Några kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor, finhackade
50 g smör
Salt
Nymalen svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Salta och peppra köttet ordentligt.
Bryn köttet på alla sidor i smöret i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
Dra grytan från plattan och lägg i rosmarin och vitlök.
Sätt in grytan i ugnen och ta fram den 3-4 gånger under 2,5 timme för att ösa steken.
Genom att ösa steken tar köttets yta smak av skyn som bildas.
Skär upp köttet i skivor och servera med skysåsen.
Låter supergott ska locket vara på i ugnen eller?