Himmelsk 2½ timmes fläskkotlett med rosmarin och vitlök

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Efter 2½ timme i ugnen faller köttet isär av ett lätt tryck med gaffeln. Himmelskt! Stekskyn med rosmarin och vitlök är koncentrerad i smaken och därför behövs ingen sås.

Ingredienser

  • 1½ kg benfri fläskkotlett
  • Några kvistar rosmarin
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g smör
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet på alla sidor i smöret i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
    2. Dra grytan från plattan och lägg i rosmarin och vitlök. Sätt in grytan i ugnen och ta fram den 3-4 gånger under 2,5 timme för att ösa steken.
    3. Genom att ösa steken tar köttets yta smak av skyn som bildas. Skär upp köttet i skivor och servera med skysåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tysongubben 16 mars 2013

    Låter supergott ska locket vara på i ugnen eller?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben