Pasta med lamm

Serverar: 4 portioner

Det är inte så vanligt med lamm till pasta, men prova den här rätten det är väldigt gott.

Ingredienser

  • 750 g lammkött
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 3 msak olja
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 11/4 dl köttbuljong
  • 1 knivsudd salt
  • 1 knivsudd nymald vitpeppar
  • 300 g grön bandspagetti
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka köttet. Skär det i portionsstora bitar.
    2. Skala vitlöken, repa bladen från rosmarinkvisten. Finhacka vitlök och rosmarin.
    3. Värm oljan och bryn köttet på alla sidor i en gryta, gärna gjutjärn. Häll bort stekfettet.
    4. Lägg i smör, vitlök och rosmarinhacket i grytan. Rör ut tomatpurén i köttbuljongen och lägg i köttet.
    5. Krydda med salt och peppar. Blanda väl. Låt koka i 30 minuter.
    6. Koka pastan enligt förpackningen.
    7. Servera tomatsallad till.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben