Grillad lax med syrade morötter och palsternackspuré

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Sommar, sommar, sommar...

Ingredienser

  • 600 g lax med skinn
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Syrade morötter
  • 300 g morötter
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • Bladpersilja
  • Palsternackspuré
  • 600 g palsternackor
  • 4 msk smör
  • Ca 1 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Syrade morötter: Skala och dela morötterna i mindre bitar. Blanda socker och vatten. Koka upp lagen och tillsätt morötterna, sjud tills de är mjuka men krispiga, ta från värmen och låt svalna. Blanda i ättikspriten. Strimla persiljan och vänd ner just före servering.
    2. Palsternackspuré: Koka palsternackorna mjuka. Passera dem genom potatispress eller vispa med elvisp. Rör ner smör och mjölk; med mjölken reglerar man hur lös purén ska vara. Smaka av med salt och vitpeppar.
    3. Laxen: Skär laxen i portionsbitar med skinnet kvar, salta och peppra. Grilla laxen på riktigt het värme på skinnsidan. Ge den ränder på köttsidan också och låt vila 5 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben